Rukomet

Zmajevi dobro počeli, ali gube na poluvremenu: Francuska kaznila greške i preokrenula rezultat

Rukometna reprezentacija BiH gubi na poluuvremenu od selekcije Francuske rezultatom 14:13, u okviru posljednjeg 3. kola grupe D Evropskog prvenstva.

Francuska - BiH - YouTube

Naš tim je odlično otvorio utakmicu i u 5. minuti poveo je 4:1 na krilima sjajnog Nikole Prce koji je postigao tri gola. Ipak, francuski golman Gerard se nakon toga razbranio, a Trikolori su iz nekoliko kontra napada u 11. minuti stigli do poravnanja (5:5).

Raspoložen je bio i Marko Panić koji je ušao u mini-seriju postigavši četiri gola i Zmajevi su u 15. minuti poveli sa 8:6. Nakon toga, ponovo smo upali u seriju grešaka, a brzonogi Guigou je to znao kazniti i u 20. minuti Francuska je prvi put povela sa 10:9, a zatim je otišla i na +3 (13:10), piše “SCsport“.

Na poluvrijeme se otišlo vodstvom Francuske rezultatom 14:13.

Najefikasniji u našim redovima je sjajni Marko Panić sa sedam golova, dok je Nikola Prce dodao četiri. Guigou sa pet pogodaka predvodi Francuze.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh