Rukomet

Rukometaši BiH u posljednjem šeširu na žrijebu za Euro

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je prvi plasman na Evropsko prvenstvo. Izabranici Bilala Šumana protivnike na smotri najboljih evropskih selekcija saznat će 28. juna, kada će biti obavljen žrijeb u Beču.

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine - SCsport.ba

Naša selekcija se na Euro plasirala kao jedna od najboljih trećeplasiranih ekipa. Prema ranijoj odluci Evropske rukometne federacija (EHF), četiri najbolje trećeplasirane selekcije bit će smještene u posljednji šešir na žrijebanju, zajedno sa dvije najlošije drugoplasirane reprezentacije, piše “Avaz“.

Ranije je određeno i da će Hrvatska nastupati u grupi A, koja se igra u Gracu, Austrija će biti u grupi B u Beču, Njemačka u grupi C u Trondhejmu, Norveška će također igrati u Trondhejmu, ali u grupi D, Danska će biti u grupi E (Malme), a Švedska u grupi F (Geteborg).

Šeširi za žrijeb bi trebali ovako izgledati.

  • Prvi šešir: Španija, Švedska, Njemačka, Hrvatska, Mađarska, Francuska
  • Drugi šešir: Norveška, Danska, Slovenija, Sjeverna Makedonija, Češka, Rusija
  • Treći šešir: Austrija, Portugal, Bjelorusija, Island, Latvija, Crna Gora
  • Četvrti šešir: Švicarska, Poljska, BiH, Srbija, Holandija, Ukrajina.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh