Ostali sportovi

Edin Džeko čestitao Lani Pudar: Bravo, ponosu Bosne i Hercegovine!

Ova izuzetna djevojka osvojila je bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u plivanju u Kataru u disciplini 200 metara delfin

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i naš najpoznatiji fudbaler Edin Džeko čestitao je sve uspješnijoj bh. plivačici Lani Pudar na danas osvojenom trećem mjestu u Dohi.

Ova izuzetna djevojka osvojila je bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u plivanju u Kataru u disciplini 200 metara delfin.

– Bravo Lana Pudar, bravo ponosu Bosne i Hercegovine. Bronza zlatnog sjaja, napisao je slavni sportista Edin Džeko na svom Facebook profilu.

Pudar je u finalu utrke dionicu preplivala u vremenu 2:07.92, što je bilo dovoljno za bronzanu medalju, prvu na svjetskim seniorskim prvenstvima, a što joj je jedan od najboljih rezultata u karijeri nakon evropskog zlata u istoj disciplini.

Prvih 150 metara Pudar je držala priključak za trenutno prve tri takmičarke, a u posljednjih 50 metara uspjela je preteći Amerikanku Klinker i osvojiti odličje.

Zlatnu medalju osvojila je Britanka Laura Stephens koja je vodila od početka trke i završila je u vremenu 2:07.35, a srebro je pripalo Dankinji Heleni Rosendahl Bach (2:07.44).

Amerikanka Rachel Klinker, koja je vodila veliku bitku s Lanom Pudar za bronzu, morala se zadovoljiti 4. mjestom (2:08.19.).

U finalu su nastupile još Bogarka Kapas, Yonghui Ma, Dalma Sebestyen i Sujin Park.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh