Ostali sportovi

Lana Pudar se plasirala u polufinale Svjetskog prvenstva u Dohi

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar zauzela je treće mjesto u kvalifikacijama u disciplini 200 metara delfin na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

Ona je nastupila u trećoj kvalifikacionoj utrci sa vremenom 2:11.05, a već danas pliva i polufinale.

Dvije utrke, koje će direktno prenositi Radiotelevizija Bosne i Hercegovine, su na rasporedu od 18:16 i 18:22 sati.

Podsjećamo, naša plivačica zbog manje povrede ramena nastupa u samo jednoj disciplini – 200 m delfin. Iako je ona željela nastupiti i u disciplini 100 metara delfin, njen je stručni tim ocijenio takav potez riskantnim redukovanog obima rada na pripremama.

“Iskreno, do zadnjeg momenta nismo bili sigurni da li uopće nastupiti na ovom prvenstvu, ali smo na kraju odlučili da se Lana ipak pojavi i zabilježi nastup. Ona je zaista jako željela da nastupi i u disciplini 100 metara delfin. Naročito, jer zbog otkaza nastupa određenog broja plivačica ima drugo prijavljeno vrijeme na ovom prvenstvu. Međutim, naša je odluka da na ovom prvenstvu ubilježi nastup u disciplini samo u disciplini 200 metara delfin i da je to sasvim dovoljno u ovoj fazi njenih priprema, s obzirom na obim i intezitet treninga u prethodnom periodu, kao i na njeno trenutno stanje”, poručio je Lanin trener Goran Grahovac prije dolaska na takmičenje, pišu Vijesti.ba.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh