Ostali sportovi

Sve spremno za 457. skokove sa Starog mosta

Okončane su i posljednje pripreme za 457. skokove sa Starog mosta u Mostaru.

Sve spremno za 457. skokove sa Starog mosta - pr / haber.ba

Očekuje se velika posjećenost s obzirom na veliki broj gostiju iz svijeta koji trenutno borave u Mostaru, dok će konačan broj takmičara biti poznat pred sami početak. Očekuje se i nastup skakača iz gotovo svih zemalja regiona, tako da će Skokovi ponovo imati međunarodni karakter.

Delegat ovogodišnjih skokova je glumac Narodnog pozorišta Sarajevo, Aleksandar Seksan, a predsjednik stručnog žirija je Alica Jakirović. Članovi stručnog žirija su skakači veterani, osvajači nagrada – Irfan Milavić, Samir Zukanović, Semir Drocić i Branko Bogićević.

– Raduje činjenica da nakon deceniju pauze imamo domaćeg skakača na glavu, rekao je predsjednik Kluba skakača, Lorens Listo.

Skokovima će prethoditi tradicionalna “Šlaufijada“, za koju je zadužen jedan od najboljih nekadašnjih najboljih skakača Ermin Zukanović. Dosad se prijavilo deset posada, a sve zainteresirane imaju mogućnost prijave do samog održavanja. Zadatak takmičara je da se na gumama od kamiona spuste i doveslaju od Bunurskog do Starog mosta.

Članica Predsjedništva Kluba “Mostari“ Adela Gosto pohvalila je podršku Grada Mostara i Sportskog saveza, koja je, kako je navela, velikodušna.

– Vlasti su napokon shvatile značaj Skokova i za turizam i za kulturu, ali, naravno i za sport, kazala je Gosto.

Predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj naveo je da skokovi sa Starog mosta nisu samo takmičenje, već historija Grada.

– Mi koji ovdje živimo znamo koliki je značaj i Starog mosta i skokova. Zadovoljni smo što je organozacija manifestacije svake godine sve bolja, poručio je Kevelj.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh