Ostali sportovi

Popovici i Iffland pobjednici Cliff diving skokova u Mostaru

Constantin Popovici iz Rumunije i Rhiannan Iffland iz Australije pobjednici su ovogodišnjih Cliff diving skokova sa Starog mosta u Mostaru.

Popovici i Iffland pobjednici Cliff diving skokova u Mostaru - PR / Haber.ba

Popovici je u finalnoj seriji dobio jednu desetku, tri devetke i jednom devet i pol, čime je prestigao drugoplasiranog Catalina Predu, također iz Rumunije, te trećeplasiranog Aidana Heslopa iz Velike Britanije.

Australka Iffland je sjajnim skokom za koji je dobila dva puta po 9, dva puta po 9,5, te jednom deset iza sebe ostavila Kanađanke – Molly Carlson na drugom, te Jessicu Macaulay na trećem mjestu.

Do kraja ovogodišnjeg Cliff divinga preostale su četiri stanice. Novost u sklopu takmičenja ovog puta bio je međunarodni cliff diving trening kamp za mlade na kojem su vještine brusili budući šampioni. Upravo je Mostaru pripala čast da bude prvi domaćin kampa.

I ove godine kao i dosadašnjih na platou ispod Starog mosta okupio se veliki broj posjetitelja iz cijele Bosne i Hercegovine, kao i drugih zemalja. Ponovo putovalo se popularnim Red Bull Cliff Diving vozom iz Sarajeva.

Pored sportskog spektakla na Starom mostu, ne manjka ni zabave, pa će se na četiri pozornice u Starom gradu, Old Town Street Fest organizirati svirke i nastupe poznatih izvođača.

Veliki posao pri organizaciji skokova Cliff diving serije i ovog puta uradio je Klub skakača u vodu “Mostari“, čiji su članovi i volonteri danima bili kativni kako bi i ovogodišnja mostarska etapa protekla u redu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh