Ostali sportovi

Evropsko prvenstvo u bodybuildingu i fitnessu održano u Mostaru, Elma Škaljić bez konkurencije među ženama

Na Evropskom prvenstvu u bodybuildingu i fitnessu, koje je održano u Mostaru, titulu evropske prvakinje u profesionalnoj ligi osvojila je Mostarka Elma Škaljić, dok je kod muškaraca najbolji bio Arek Arni Demidowicz iz Poljske.

Mostar, EP bodybilding / PR - Haber.ba

Na turnir u sportsko rekreativnom centru “Midhat Hujdur Hujka” pristiglo je više od stotinu takmičara iz regije, ali i iz Rumunije, Mađarske, Poljske, Slovačke, Italije, Moldavije i Izraela.

Od predstavnika naše zemlje zapažene nastupe u različitim kategorijama imali su Arnel Poljskić (prvo mjesto), Igor Koluder (drugo mjesto), Ali Hamza Duraković (drugo mjesto) i Mirnes Kubat (drugo mjesto juniori).

Mostar, bodybilding / PR -Haber.ba

Pored Elme Škaljić, koja je glavni krivac zašto je Mostar dobio domaćinstvo ovog velikog sportskog događaja, zasluge za uspješnu organizaciju pripadaju direktoru takmičenja Amelu Bajgoriću.

Mostar, EP, Body Bilding / PR – haber.ba

Uz IBFF Europskog prvenstva, događaj su podržali Grad Mostar, Sportski savez Grada, te Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta, kao i Senad Kevelj, Rašid Hadžović, Salem Marić, Edin Mušić, Šerif Špago…


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh