Ostali sportovi

Ubijena zvijezda američkog sporta i to ispred svoje kuće

U jeku protesta koji su uzdrmali Sjedinjene Američke Države, tamošnju javnost uznemirilo je i ubistvo poznatog sportiste.

Reše Koldvel - Instagram

Nekadašnja NFL zvezda, hvatač San Dijego Čardžersa, Nju Inglanda i Vašingtona, Reše Koldvel, ubijen je vatrenim oružjem, piše “Blic“.

Ovaj 41-godišnjak je stradao a da policija još uvijek nije dala zvanično saopštenje da se baš o njemu radi, iako su brojni članovi porodice koja čini najjaču ligu u američkom fudbalu javno izjavili saučešće njegovoj porodici.

U policijskom izvještaju iz Floride samo se navodi da je “ubijena muška osoba, stara 41 godinu”, što tamošnji propisi i predviđaju, jer po njima i nije dozvljeno da se žrtve javno imenuju na taj način, ali se i dodaje da “pucnjava, po svoj prilici, nije bila nekakva slučajnost”.

Njegova majka je za američke rekla da se pucanjava desila ispred kuće, i to kada je njen sin krenuo do prodavnice.

Koldvela je San Dijego izabrao u drugoj rundi drafta 2002, a karijeru je okončao sa 152 hvatanja, 1.851 osvojenom jardi i 11 tačdauna tokom šest sezona. Četiri je proveo u Čardžersima, a po jednu hvatajući dodavanja Toma Brejdija u “patriotama”, te Vašingtonu.

On je u trenutku smrti bio predmet velike istrage u kojoj je priznao krivicu za pokušaj prevare jednog zdravstvenog fonda, zajedno sa još nekoliko bivših NFL igrača.

U zatvoru je, na kratko, bio 2014. zbog posjedovanja opojnih sredstava.

Brejdi se od njega oprostio zajedničkom fotografijom, a slično su učinili i neki drugi akteri NFL-a.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh