Košarka

Nurkić pokazao domaćinstvo i ljubav grupi bh. navijača

Najbolji bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić sinoć je poslije meča svog Phoenixa u NBA ligi ugostio bh. navijače.

To je potvrdila i zvanična NBA stranica koja je objavila snimak kako je popularni “Nurk” ispoštovao naše zemljake.

“Jusuf Nurkić pokazao ljubav grupi bosanskih navijača”, stoji u objavi NBA.Nurkićevi Phoenix Sunsi prethodno su sinoć savladali Charlotte Hornetse na gostujućem terenu rezultatom 96:107.

Dobru partiju je pružio naš Nurkić, koji je ostvario double-double učinak. Ubacio je 13 poena (5-9 za dva i 3-7 sa linije slobodnih bacanja) i uhvatio čak 21 skok (5 ofanzivnih). Osim toga, podijelio je i dvije asistencije te imao jednu blokadu.

Nurkić je postao tek drugi igrač u historiji Phoenixa koji je dva meča u nizu uhvatio 20 ili više skokova.Najbolji kod Charlottea bio je nekadašnji MVP Eurolige i reprezentativac Srbije Vasilije Micić sa 21 poenom,pišu Vijesti

Nakon ovog meča Charlotte je na omjeru 17-50, a Phoenix na 39-28.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh