Košarka

Nestvarni Morant srušio Warriorse!

Košarkaši Memphisa pobijedili su Golden State sa 106:101 i izjednačili su na 1-1 u seriji druge runde play-offa Zapadne konferencije NBA lige, …

Ja Morant - screenshot

… a meč su obilježili Briljantni Ja Morant i isključenje Dillona Brooksa, koji je povrijedio Garyja Paytona II, prenosi Sport Klub.

Za Grizzliese je meč bio manje-više „biti ili ne biti“, a Morant je odigrao najbolje dosad u play-offu – 47 poena (15-31 iz igre, 12-13 penali) i po 8 skokova i asistencija. Ja je postigao posljednjih 15 poena za Memphis, uključujući i koš iz okreta za vodstvo 100:99 na 1:42 do kraja.

Morant je tako postao tek treći igrač koji je prije 23. godine imao dvije utakmice sa barem 45 poena, a preostala dvojica su Kobe Bryant i LeBron James.

Poslije samo tri minuta igre, Brooks je isključen zbog grubog faula na Garyju Paytonu II, a kasnije je utvrđeno da je bek Ratnika slomio lakat. On je u doigravanju bio veoma važan iz senke za Golden State, tako da će se njegovo odsustvo osjetiti.

Dvije značajne trojke za Grizzliese i ukupno 14 poena postigao je Ziaire Williams (5-9 iz igre, 5sk), a Jaren Jackson imao je 12 poena (3-14 iz igre) i 7 skokova.

Za Golden State je najefikasniji bio Steph Curry sa 27 poena (11-25 iz igre), uz 9 skokova, 8 asistencija, ali i 5 izgubljenih lopti, dok je Jordan Poole ubilježio 20 poena (8-16 iz igre, 3sk, 5ast). Klay Thompson nije imao svoje veče – 12 poena, uz šut iz igre 5-19.

Serija se sada seli u San Francisco, a treća utakmica na programu je u subotu na nedjelju od 2.30.

Boston poravnao protiv Milwaukeeja

Boston je savladao Milwaukee rezultatom 109:86 uz sjajne partije dvojca Jalen Brown-Jayson Tatum.

Brown je susret završio sa 30 poena, 5 skokova i 6 asistencija, dok je Tatum ostvario učinak od 30 poena i 8 asistencija.

Na drugoj strani u redovima aktuelnog prvaka jedini raspoložen za igru je bio Giannis Antetokounmpo sa 28 poena, 9 skokova i 7 asistencija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh