Košarka

Španski mediji tvrde: Musa je ono što treba Realu, zarađivat će milion i pol eura po sezoni

Džanan Musa, budući MVP ACB lige, gotovo sigurno će biti novi košarkaš Reala, tvrde Španci.

Džanan Musa - Twitter

Ponajbolji košarkaš BiH, Džanan Musa, igra u odličnoj formi oe sezone u dresu Breogana, a te igre su dovese Musu u poziciju da potpiše ugovor sa jednim od evropskih velikana, Real Madridom, piše Avaz.

Španski mediji danas donose vijest kako je Musa, s prosjekom od 19,9 poena po meču, već odavno skrenuo pažnju Reala, a blizu je da postane MVP regularnog dijela sezone španske ACB lige.

Španci tvrde da će Musa s “Kraljevima” potpisati dugogodišnji ugovor vrijedan čak 1.5 miliona eura po sezoni.

Džanan Musa, budući MVP ACB lige, gotovo sigurno će biti novi košarkaš Reala. Bosanac je ono što najviše nedostaje Realu. Njegov potencijal je neupitan i Real će mu ponuditi ugovor na nekoliko godina i godišnju plaću veću od milion i po eura, navodi se u tekstu.

– Ovaj 22-godišnji Bosanac je visoki napadač (205 cm), ono što klubu najviše nedostaje. Njegov potencijal je veliki i Real će mu ponuditi višegodišnji ugovor i više od milion i po eura za svaku sezonu, dodaje se.

Musa ove sezone u Breoganu bilježi prosječno odličnih 20 poena, uz 4,9 skokova i 3,2 asistencije po utakmici.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh