Košarka

Vedran Bosnić pozvao zamjenu za Musu

Musa pozitivan na koronavirus.

Vedran Bosnić - FIBA

Košarkaška reprezentacija BiH krajem novembra će odigrati prve utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a na spisku selektora Vedrana Bosnića našao se i košarkaš Breogana Džanan Musa, piše Sport1.

Musa je međutim pozitivan na koronavirus zbog čega najvjerovatnije neće biti na raspolaganju selektoru Bosniću za predstojeće utakmice, iako postoji mogućnost da bude negativan na testovima koje će odraditi danas i sutra, pa da se potom pridruži svojim reprezentativnim saigračima.

Bosnić je brzo reagovao, te je pozvan Ibrahim Durmo, košarkaš Slobode.

Durmo igra na poziciji krila, a prije Slobode nosio je u našoj zemlji i dres Sparsa i Čelika. Rođen je 1997. godine. On se već pridružio pripremama reprezentacije a selektor Bosnić će nakon priprema odlučiti o njegovom eventualnom nastupu u utakmicama protiv Češke i Bugarske.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh