Košarka

Eurobasket / Bh. Zmajice izgubile od Slovenije

Ženska košarkaška reprezentacija BiH danas je na Eurobasketu igrala protiv reprezentacije Slovenije.

Ženska košarkaška reprezentacija BiH - FIBA

Zmajice su izgubile od Slovenije rezultatom 81:91.

Ovo je prva izgubljena utakmica na ovom prvenstvu za našu reprezentaciju, koja nažalost nije uspjela iako su uložile posljednji atom snage u ovu utakmicu.

Ostale su bez direktnog plasmana u četvrtfinale. Za mjesto među osam najboljih na Eurobasketu borit će se u sutrašnjem baražu.

U prvoj četvrtini utakmice Zmajice su se razigrale, smjenjivali su se napadi, a na kratku pauzu otišle su sa pola koša prednosti.

Druga četvrtina je počela, Slovenke su krenule u napad, a naša reprezentacija slabo je organizirala odbranu.

Ubacivale su Slovenke koš za košem, a na poluvrijeme smo otišli sa 37:54, ubjedljiva prednost za Sloveniju.

U trećoj četvrtini sve do samog kraja naše reprezentativke nisu mogle da se organizuju, ali onda su preokrenule utakmicu. Smanjivale su prednost.

Treća četvrtina završena je rezultatom BiH – Slovenija 58:74.

Nastavile su naše cure sličnim tempom, ulagale su posljednji atom snage u igru. Redali su se poeni za poenima. Vratile su veliku razliku, ali nažalost to nije bilo dovoljno za još jednu pobjedu, prenosi “Radio Sarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh