Košarka

Tri djevojčice poginule u padu Kobijevog helikoptera: Identifikovane sve žrtve strašne nesreće u Kaliforniji

Američke vlasti su identifikovale svih devet putnika helikoptera koji se u nedjelju ujutru po lokalnom vremenu srušio u Kaliforniji.

Žrtve strašne nesreće u Kaliforniji - Screenshot

Javnost je u prvi mah saznala da su poginuli Kobi Brajant i njegova 13-godišnja kćerka Đijana, a zatim su i imena ostalih izlazila u javnosti.

Žrtve strašne nesreće u Kaliforniji – Screenshot

Kobi Brajant (42) – legendarni košarkaš, jedan od najboljih svih vremena. Sa suprugom Vanesom je imao četiri kćerke Nataliju (17), Đijanu (13), Bjanku (3) i sedmomjesečnu Kapri. Blistavu karijeru dugu dvije decenije završio je 2016. godine.

Đijana Brajant (13) – naslijedila je oca kada je u pitanju strast ka košarci. San joj je bio da završi Konektiket univrzitet i zatim se oproba u ženskoj NBA ligi. Helikopter je letio ka Mama akademiji, gdje je nesretna djevojčica imala utakmicu.

Džon Altobeli (56) – Nekadašnji bejzbol igrač. Često je putovao sa Brajantom kako bi prisustvovao utakmicama njihovih kćerki.

Keri Altobeli (?) – Supruga Džona Altobelija i majka Alise Altobeli.

Alisa Altobeli (13) – Kćerka Keri i Džona, bila je Đijanina saigračica. Zajedno su išle na utakmicu kada se helikopter srušio.

Kristina Mauser – Košarkaški trener. Sa Brajantom je držala košarkašku kliniku igračicama u WNBA. Iza sebe je ostavila supruga Meta i dvoje djece.

Pejton Čester (13) – djevojčica koja je igrala u istom tima sa Đijanom i Alisom.

Sara Čester – majka Pejton Čester, sa njom je putovala na utakmicu.

Ara Zobajan – pilot helikoptera na kobnom letu, piše “Kurir“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh