Košarka

Mundobasket: Španja šokirala Srbiju i nanijela joj težak udarac, pobjeda Argentine

Košarkaška reprezentacija Španije napravila je veliko iznenađenje lako dobivši Srbiju u meču Grupe J i tako je zauzela prvo mjesto. Završeno je rezultatom 81:69.

Srbija - Španija - SCsport.ba

Srbija je sjajno otvorila meč i imala prednost sigurnu tokom prve četvrtine, ali onda u drugoj se desio nevjerovatan pad u kojem Španci prave seriju i dolaze do dvocifrene prednosti, piše “SCsport“.

U nastavku su Španci došli i do čak 21 poena prednosti, nakon čega povratka Srbije nije bilo.

Ekipu s Pirineja predvodio je Ricky Rubio sa 17 poena, a 11 je dodao Marc Gasol. Kod Srba, najefikasniji je bio Bogdan Bogdanović sa 23 poena.

U drugom meču Argentina je razbila Poljsku rezultatom 91:65.

U ovom meču jedan tim je konstantno bio bolji i na kraju upisao zasluženu pobjedu za prvo mjesto u grupi i plasman dalje.

Luis Scola je vodio Argentince sa 21 poenom, a 12 je dodao Marcos Delia. Kod Poljaka najefikasniji je bio A.J. Slaughter sa 16.

Svjetsko prvenstvo u košarci:

Grupa I:

  • Venecuela – Rusija 60:69
  • Poljska – Argentina 65:91

Grupa J:

  • Italija – Portoriko 94:89
  • Španija – Srbija 81:69

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh