Fudbal

Englezi kritiziraju Gvardiola: Nedostaje mu nogometne inteligencije

Odigrao je nekoliko dobrih lopti prema naprijed, ali nije bio dobar u odbrani i Njukasl je to iskoristio, piše za Gvardiola Manchester Evening News

Joško Gvardiol - PlatformA X

Mančester siti je na gostovanju pobijedio Njukasl 3:2 u 21. kolu Premier lige. Bernardo Silva doveo je Siti u vodstvo u 26. minuti, no Aleksander Isak (Alexander) i Entoni Gordon (Anthony) u 35. i 37. pogodili su za preokret. Međutim, ekipa trenera Pepa Gvardiole (Guardiola) u drugom poluvremenu došla je do pobjede zahvaljujući golovima Kevina De Brujena (Bruyne) iz 74. i Oskara Boba (Oscar Bobb) iz 91. minute.

Hrvatski reprezentativci Joško Gvardiol i Mateo Kovačić odigrali su cijeli susret za mančestersku ekipu, koja se nalazi na drugom mjestu engleskog prvenstva s 43 boda, dva manje od vodećeg Liverpula. Evo što su engleski mediji pisali o Gvardiolovom i Kovačićevom nastupu.
Manchester Evening News: Gvardiol nije bio dobar u odbrani

Manchester Evening News je Gvardiolu dao ocjenu 5, a Kovačiću 6. O Gvardiolu su napisali:

– Ova utakmica činila se kao sažetak njegove sezone. Odigrao je nekoliko dobrih lopti prema naprijed, ali nije bio dobar u odbrani i Njukasl je to iskoristio.

O Kovačiću pišu:

– Naporno je radio i zaslužio mjesto u ekipi iako nije konstantno uspijevao pomoći momčadi u zadržavanju kontrole.

Goal je Gvardiola ocijenio s 5, a Kovačića sa 6.

– Gvardiol je imao par dobrih trenutaka, ali i dalje mu nedostaju bolje pozicioniranje i nogometna inteligencija – napisao je Goal o Gvardiolu, dok za Kovačića navodi:

– Fantastično je pokretao igru, trebalo mu je jako malo vremena kako bi se privikao na Sitijev stil.
90min: Kovačić nije mogao pratiti tempo utakmice

Engleski medij 90min je obojici dao ocjenu 5.

– Gvardiolu nije bilo lako protiv Almirona. Ovo je još jedan dokaz da nije lijevi bočni – napisali su o hrvatskom talentu.

– Kovačić nije mogao pratiti tempo utakmice. Njukals ga je jednom-dvaput iznenadio svojim presingom – napisali su o veznjaku.

Eurosport je Gvardiolu i Kovačiću dao 7, bez detaljnijeg opisa, dok ih je Daily Mail ocijenio sa 6 za Gvardiola i 6.5 za Kovačića.

Gvardiol je u ljeto 2023. stigao u Siti iz RB Lajpciga za 90 miliona eura i time postao najskuplji odbrambeni igrač u historiji. Ovo mu je bio 24. nastup za Gvardiolin sastav. Ima jednu asistenciju. Kovačić je, pak, došao iz Čelzija u transferu vrijednom 29 miliona eura i dosad je također zaigrao u 24 utakmice, pritom postigavši jedan i namjestivši jedan gol. prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh