Fudbal

Mourinho javno popljuvao tim koji je do trenirao: Trofejna soba im je prazna

U aprilu 2021. godine uprava Tottenhama otpustila je portugalskog trenera Josea Mourinha nakon serije loših rezultata u tom periodu.

Jose Mourinho - TheSun.co.uk

Spursi su se rastali od slavnog Portugalca nakon godinu i pol suradnje zbog loših rezultata. Ekipa je tada bila na sedmom mjestu, što je uprava kluba ocijenila kao loš i nezadovoljavajući rezultat, pišu Vijesti.

Mourinhova smjena također je bila pomalo neočekivana jer je Tottenham čekalo finale engleskog Liga kupa protiv Manchester Cityja. O toj smjeni Portugalac je progovorio u jednom podcastu.

“Najsmješniji klub u mojoj karijeri? Klub koji ima praznu sobu za trofeje, a otpusti me dva dana prije finala. Tottenham nikad ništa nije osvojio. Prije 50 godina jest nešto? U redu, toga se ionako ne sjećam. Potjerali su me dva dana prije finala”, rekao je Mourinho pa dodao:

“Sada sam u Romi. Drugačiji profil kluba i drugačija ambicija. Jako uživam u tome. Sviđa mi se ovdje.”


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh