Fudbal

Čeferin: Nasilje navijača je “kancer fudbala”

Predsjednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin izjavio je danas da nasilje i huliganizam nisu problem samo jedne zemlje nego cijele Evrope.

Aleksander Čeferin - tanjug

Čeferin se nalazi u Grčkoj gdje će večeras prisustvovati meču Superkupa Evrope između Mančester sitija i Sevilje.

Prvi čovjek UEFA sastao se danas sa premijerom Grčke Kirijakosom Micotakisom u Atini.

Glavna tema razgovora, kako navode grčki mediji, a prenosi Tanjug, bilo je nasilje pristalica Dinama i AEK-a u Atini prošle nedjelje uoči meča dva kluba u kvalifikacijama za Ligu šampiona u kojem je poginuo jedan navijač grčkog kluba. Pristalice Dinama napale su u Atini navijače AEK-a. Tom prilikom ubijen je grčki državljanin, osam osoba je povrijeđeno, a uhapšeno je više od 100 navijača i to uglavnom pristalica Dinama.

“Tužni smo i bijesni zbog ovih strašnih stvari koje su se dogodile, zbog ovog besmislenog nasilja. Bijesni smo jer neki koriste fudbalske utakmice za nasilje. Zamislite kakva osoba morate da budete da napadnete nekog jer nosi dres drugog kluba”, rekao je Čeferin.

On je istakao da je nasilje navijača “kancer fudbala”.

“Ne zovite ih fudbalskim navijačima. Oni nisu navijači. Oni samo koriste fudbal za svoje glupe ideje. Dosta je nasilja. Nasilje i huliganizam nisu problem samo Grčke nego cijele Evrope. Moramo da iskorjenimo taj kancer iz društva”, istakao je Čeferin.

UEFA je otkazala prvi meč AEK-a i Dinama, koji je trebalo da bude odigran osmog avgusta u Atini. Ova dva kluba odigrala su sinoć prvi meč trećeg kola kvalifikacija za LŠ, a AEK je u Zagrebu pobijedio Dinamo 2:1. Revanš je u subotu u Atini.

Čeferin će u Atini razgovarati i sa predstavnicima četiri najveća grčka kluba i to Panatinaikosa, Olimpijakosa, AEK-a i PAOK-a.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh