Fudbal

Nezvanične informacije: Navijača AEK-a je ubio grčki državljanin?

Grčka je u šoku. Nakon smrti 29-godišnjeg navijača AEK-a koji je izgubio sinoć život u huliganskom obračunu na ulicama Atine, promijenila se percepcija Hrvata u očima prosječnog Grka

Reporter Marko Šepat za Dnevnik Nove TV javio se iz Atine i otkrio nove pojedinosti o tragičnom slučaju:

– Stanje u Atini nije blagonaklono ni prema Hrvatima, ni prema grčkoj policiji. Nakon što smo dobili informaciju šta se dogodilo u blizini AEK-ovog stadiona, stigli smo na lice mjesta i počeli snimati. Kada su shvatili da smo iz Hrvatske, Grci su se obrušili na nas i tražili nam kameru, ali snimatelj je uspio pregovarati, te su uzeli karticu s kojom smo snimali – kazao je reporter.

Grci su bijesni na policiju, koja je imala sve informacije od hrvatske i crnogorske policije, pa čak i registarske oznake navijača koji su ušli na grčki teritorij. Znali su čak i gdje će navijači biti smješteni.

Privedeni hrvatski navijači su odvedeni na DNK testiranje, ubica je ostavio tragove na preminulom navijaču i sada se traži. Tokom cijelog dana grčka policija provodi racije, priveli su sedmoricu navijača na granici sa Sjevernom Makedonijom, a jednog u busu prema Albaniji,pišu Vijesti

– Prema nezvaničnim informacijama policija ima otiske ubice, a navodno se radi o grčkom državljaninu – otkrio je reporter Dnevnika Nove TV.

Podsjetimo, policija je privela 98 osoba, većina su Hrvati, ali među njima je bilo i grčkih državljana, odnosno navijača Panathinaikosa s kojima su navijači Dinama u prijateljskim odnosima.

Ipak to je još uvijek nezvanična informacija.

Svi privedeni sutra idu na sud, kada će saznati hoće li na slobodu ili na mjesec dana u pritvor.

Prije samo mjesec dana je sedam navijača PAOK-a dobilo doživotni zatvor zbog ubojstva navijača Arisa. To se dogodilo prije tri godine, tako da je i taj scenarij moguć.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh