Fudbal

Zeljković entuzijastičan zbog reflektora u Posušju: Ovo nije kraj, nastavlja se preporod fudbala

Vico Zeljković je zadovoljan napretkom stanja na stadionima širom Bosne i Hercegovine

Predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković zadovoljan je napretkom stanja na stadionima širom naše države. Danas se osvrnuo i na postavljanje reflektora na stadionu „Mokri Dolac“ u Posušju.

Radovi završeni
– Još jedan premijerligaški stadion će uskoro zasijati novim sjajem. U toku su završni radovi na postavljanju reflektora na stadionu ‘Mokri Dolac’ u Posušju. Stubovi su već postavljeni, a uskoro se očekuju i električarski radovi i povezivanje rasvjetnih tijela – kazao je Zeljković.

Prvi čovjek bosanskohercegovačkog fudbala se osvrnuo se i na radove na ostalim stadionima u BiH.

– Ovim je nastavljen, mogu slobodno reći, preporod stadiona širom BiH uz finansijsku i logističku podršku i pomoć NSBiH. Stadioni u Banjoj Luci, Tuzli, Sarajevu i Mostaru dobili su nove travnjake, a uskoro će radovi biti okončani i na drugom stadionu u Mostaru, kao i radovi na postavljanju reflektora u Trebinju. Ovo, naravno, nije kraj, već s mnogo optimizma i entuzijazma očekujemo drugu fazu projekta rekonstrukcije terena – poručio je.

Ostali problemi
Međutim, ne može da se ignoriše dužina trajanja radova na tim stadionima i da su kao posljedica toga, klubovi po nekoliko mjeseci igrali van svog stadiona. O suđenju više ne treba ni trošiti riječi, to je odavno sramota.

Ostaje nada da će se čelnici N/FSBiH pozabaviti i ovim problemom, kako bi se bh. fudbal napokon počeo izvlačiti iz blata.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh