Fudbal

Erling Haaland ušao u historiju engleskog nogometa

Fudbaler Manchester Cityja Erling Haaland postao je novi rekorder engleskog nogometa po broju golova postignutih u jednoj takmičarskoj sezoni.

Erling Haaland - raport.ba

Norvežanin je u sinoćnjoj pobjedi Cityja nad njemačkim Bayernom (3:0) u prvom susretu četvrtfinala evropske Lige prvaka, postigao 45. gol u sezoni, računajući sva takmičenja, piše Raport.

Haaland se u sinoćnjem duelu u strijelce upisao u 76. minuti. Šest minuta kasnije ostvario je i asistenciju za pogodak Bernarda Silve.

Norveški napadač je ove sezone odigrao ukupno 39 utakmica u svim takmičenjima. Postigao je 45 golova. Imao je i šest asistencija. Od toga je 30 golova nanizao u engleskoj Premier ligi, uz 11 u Ligi prvaka.

Time je prestigao nekadašnjeg napadača Manchester Uniteda, Nizozemca Ruuda van Nisterlooya i aktuelni zvijezdu Liverpoola, egipatskog napadača Mohameda Salaha.

Van Nistelrooy je 44 gola u dresu Manchester Uniteda postigao u sezoni 2002/2003. Salah je isti učinak imao u dresu Liverpoola u sezoni 2017/2018.

Haaland do kraja sezone ima još najmanje 11, a najviše 15 utakmica. Izvjesno je da će u naredna dva mjeseca dodatno poboljšati rekord.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh