Fudbal

Ronaldo nije potpisao tajni ugovor sa Juventusom

Portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo navodno nije potpisao tajni ugovor s Juventusom o drugačijem načinu isplate dok je bio član tog talijanskog kluba.

Cristiano Ronaldo - Sport.ba

Protiv Juventusa i bivših članova uprave vodi se postupak o navodnom lažnom računovodstvu i ugovorima, a posebno su istražitelji bili zainteresirani za ugovor s Ronaldom, koji je napustio klub na ljeto 2021. godine.

Slučaj uključuje ugovore igrača, transfere i dogovore sa agentima od 2018. do 2020. godine. Na početku pandemije Juventus je saopštio da su 23 igrača pristala na smanjenje plate na četiri mjeseca, kako bi klubu pomogli da izgura krizu, ali tužitelji tvrde da su se igrači odrekli samo jednomjesečne plate.

Izvještaji su sugerisali da je Ronaldo potpisao sporazum s Juventusom koji mu garantuje 19 miliona eura, što je odgođeno zbog pandemije korona virusa.

U dokumentarcu koji je RAI (Italijanska Radio Televizija) emitirao advokat blizak Ronaldu je anonimno otkrio da “privatni ugovor postoji, ali da ga Ronaldo nije potpisao, već samo Juventus”.

Upitan zbog čega Ronaldo nije potpisao, anonimni izvor je rekao: “Zato što su ga dobro savjetovali”.

Ronaldovi advokati su nedavno podnijeli zahtjev za 19 miliona eura i dozvoljen im je pristup dokumentima iz istrage o klubu. Ronaldo je za Juventus odigrao 134 utakmice, postigao je 101 gol i imao je 22 asistencije, piše N1.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh