Fudbal

Guardiola nakon pobjede: “Ja sam genij”

Manchester City je u 19. kolu domaćeg prvenstva ostvario važnu pobjedu na izuzetno nezgodnom gostovanju u Londonu.

Pep Guardiola - Nezavisne.com

Malo više od sat vremena je Chelsea odlijevao napadima gostujuće ekipe, ali je u 63. minuti nakon asistencije Jacka Grealisha loptu u mrežu pospremio Riyad Mahrez što je bilo dovoljno za novu pobjedu Građana i tri boda s kojima su se dodatno približili Arsenalu na čelu tabele.

Grealish i Mahrez su utakmicu počeli na klupi, no priliku su dobili odmah na startu drugog poluvremena i iskoristili je na pravi način. Pep Guardiola nije krio oduševljenje pobjedom, njihovom partijom i svojom odlukom.

“Ja sam genij. Nakon Evertona su me pitali zašto nisam napravio nijednu promjenu do 81. minute. Razmislio sam o tome i danas sam napravio nekoliko promjena. Mogli smo izgubiti, ali sada imamo dobru situaciju i zaostajemo samo pet bodova. Imamo tri boda manje za koja igramo“ izjavio je Guardiola nakon susreta.

City i Chelsea će za vikend ponovo odmjeriti snage, ali u okviru FA kupa, piše N1.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh