Fudbal

Kristijano Ronaldo: Makedonci su iznenadili nekoliko velikana, nadam se da neće i nas

Kristijano Ronaldo (Cristiano), zvijezda reprezentacije Portugala koja će sutra u finalu baraža za SP igrati protiv Sjeverne Makedonije, izjavio je kako su Makedonci tim koji se mora da se respektuje, javlja Anadolija.

Cristiano Ronaldo - Sport.ba

Portugalci će snage sa Makedoncima odmjeriti na stadionu Dragao u Portu.

– Respektujemo ih, jer rezultatima je ta reprezentacija zaslužila da bude u finalu play-off-a za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru, rekao je Ronaldo.

U polufinalu baraža za Mundijal Sjeverna Makedonija napravila je planetarnu senzaciju, jer je 24. marta ove godine u Palermu iznenadila aktuelnog prvaka Italiju, slavivši s 1:0 pogotkom Aleksandra Trajkovskog u sudijskom vremenu.

– Sjeverna Makedonija uspjela je da iznenadi nekoliko kvalitetnih protivnika, ali nadam se da se to neće desiti sutra, istakao je Ronaldo.

Na zvaničnoj konferenciji za medije Ronaldo je upitan i “da li će biti Svjetsko prvenstvo bez njega”, na što je odgovorio:

– Nema Svjetskog prvenstva bez Portugala. Mi smo tim, nismo pojedinci.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh