Fudbal

Roditelji su mu iz BiH i blista u Austriji s 18 godina. Na potezu je NSBiH

Austria je u Beču pobijedila Šturm sa 2:1 u duelu 16. kola austrijske Bundeslige, a potencijalni bh. reprezentativac Muharem Husković (18) zabio je drugi gol u sezoni.

Muharem Husković - Screenshot

Husković, koji je igrao do 82. minute, doveo je Austriju u prednost u 48. minuti

Muharem trenutno nastupa za omladinske selekcije Austrije, ali ima pravo igranja i za naš nacionalni tim.

Roditelji austrijskog napadača su iz Bosne i Hercegovine. Majka mu je iz Čajniča, a otac iz Brčkog. Osim austrijskog, posjeduje i pasoš Republike Hrvatske.

Ostaje da se vidi hoće li N/FSBiH obratiti pažnju na ovog fudbalera i pokušati ga dovesti u našu reprezentaciju.

Domaći su, inače, udvostručili vodstvo preko Jukića u 77. minuti, da bi Sarkaria u 81. minuti postigao počasni gol za Šturm.

Za ekipu Šturma do 74. minute igrao je aktuelni A reprezentativac Jusuf Gazibegović.

Austria je nakon ovog trijumfa sedma sa 20 bodova, dok je Šturm treći sa 24 boda, piše Raport.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh