Fudbal

Inzaghi želi da Džeko počne postizati odlučujuće golove: Dijamant se vraća u startnih 11

Inter večeras očekuje novi meč, a u 5. kolu italijanske Serije A imat će nezgodno gostovanje Fiorentini.

Edin Džeko - Twitter

Za meč na Artemio Franchiju u startnu postavu Nerazzurra vratit će se Edin Džeko, koji bi, prema svim najavama, večeras trebao zaigrati od prve minute, piše “SCsport“.

U prošlom je meču Simone Inzaghi poštedio Dijamanta i ostavio ga na klupi kako bi dobio malo odmora, ali je morao Džeko ući kad se povrijedio Joaquin Correa.

Iskoristio je šansu Džeko i dao dva gola u trijumfu od 6:1 nad Bolognom. Bili su to peti i šesti gol za Inter, a kako piše Gazzetta, Inzaghi od Dijamanta sada želi da počne postizati one odlučujuće golove, koji lome i rješavaju utakmicu.

Prvu priliku da ispuni te zahtjeve trenera će Džeko tako imati večeras protiv Fiorentine, a pobjeda na Artemio Franchiju definitivno bi potvrdila da Inter ima snagu da odbrani šampionski naslov.

Utakmica počinje u 20.45h, a startnih 11 Intera bi trebalo da izgleda ovako: Handanović; Skriniar, De Vrij, Bastoni; Dumfries, Barella, Brozović, Calhanoglu, Perišić; Džeko, Lautaro.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh