Fudbal

Tri kluba dogovorila registrovanje udruženja premijerligaša i zaprijetili istupanjem iz PLBiH

Četiri premijerligaška kluba danas su u Sarajevu održali zajednički sastanak na koje je FK Sarajevo pozvao sve članove našeg elitnog fudbalskog ranga, no pojavili su se tek predstavnici Veleža, Mladosti, Olimpika i Sarajeva.

Tri kluba dogovorila registrovanje udruženja premijerligaša i zaprijetili istupanjem iz PLBiH - Faktor.ba

Po završetku sastanka predsjednik Veleža Šemsudin Hasić otkrio je o čemu se razgovaralo na sastanku, kojem se odazvala tek trećina klubova PLBiH.

FK Velež, FK Sarajevo i Mladost po zakonu i statutu o udruženju građana danas su inicirali i u vrlo skorom periodu ćemo registrovati udruženje premijerligaša u Bosni i Hercegovini”, prve su riječi predsjednika Veleža Šemsudina Hasića nakon sastanka kojeg je danas u bh. prijestolnici organizovao FK Sarajevo, a kojem su prisustvovala četiri kluba, prenosi Faktor.

Drugi zaključak jeste da ukoliko se nastavi, tendencijom koju sad možemo konstatovati u posljednjih pet-šest kola s neprimjerenim delegiranjem, suđenjem bez sankcija, mi ćemo poslije sljedećeg kola razmisliti od tome da istupimo iz Premijer lige Bosne i Hercegovine”, dodao je Hasić.

Prisutni na sastanku su potvrdili da je ono što je rekao predsjednika Veleža ujedno i stav svih klubova čiji su predstavnici prisustvovali današnjem sastanku.

Ja samo mogu reći i da je s nama na sastanku bio i predstavnik Olimpika koji nije podržao osnivanje udruženja, te mora izvršiti još neke konsultacije. Svi klubovi koji žele imaju pravo da se uključe u to udrženje”, poručio je prvi čovjek Veleža, dodavši:

Sve stvari u životu počinju s prvim korakom. Tri kluba su napravila prvi korak, nadamo se da će neka dobra situaciju u PLBiH, kojoj se ja ne nadam, ili neka loša situacija i te klubove natjerati da zbijemo redove i da imamo jedinstven glas”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh