Fudbal

Samira Hurem: “Protiv Albanije i Mađarske kvalitetne provjere”

Seniorske fudbalske reprezentativke Bosne i Hercegovine okupile su se u Trening centru Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) u Zenici i počele pripreme za prijateljske susrete sa Albanijom i Mađarskom.

Samira Hurem - SCsport.ba

Pred nama su dvije test utakmice sa Albanijom i Mađarskom i to će biti veoma kvalitetne provjere. Pozvali smo 25 igračica, a osim Melise Hasanbegović i Minele Gačanice sve nastupaju u našoj zemlji. Cilj ovog okupljanja je da provjerimo sve mlade igračice kako bismo što bolje selektirali ‘A’ tim za nove kvalifikacije. Važno nam je da igračice koje su manje igrale u prošlom ciklusu dobiju minutažu i pokažu svoj kvalitet. Nećemo zanemariti rezultat jer uvijek želimo da pobijedimo, ali najbitnije u ovom trenutku je da provjerimo sve igračice“, izjavila je Samira Hurem, selektorka BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

I reprezentativka BiH Dajana Spasojević je prije današnjeg treninga izjavila da smatra da će imati kvalitetne provjere u predstojeća dva meča.

Nakon dužeg vremena ponovo smo na okupu i tu su većinom igračice iz našeg prvenstva. Očekuju nas dobre provjere protiv kvalitetnih ekipa. Bit će ovo odlična prilika za mlađe igračice da pokažu šta znaju, ali i nama iskusnijim da se dodatno uigramo pred obaveze koje nam slijede“, kazala je Spasojević.

Utakmica sa Albanijom igra se 9. aprila u 16 sati u zeničkom Trening kampu N/FS BiH, a sa Mađarskom četiri dana poslije u Telkiju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh