Fudbal

Premijer liga BiH / Borac ostvario važnu pobjedu protiv Radnika

Fudbaleri Borca rezultatom 3:1 slavili su na gostovanju Radniku u Bijeljini i tako nastavili borbu za izlazak u Evropu.

Borac - Radnik - Mondo.ba

Na početku nije bilo većih uzbuđenja. Gotovo nikako. Najviše drame u uvodnih pola sata vidjeli smo tek u 28. minuti kada su domaći tražili penal.

Mahir Karić je išao prema golu, oborio ga je Dejan Uzelac, ali sudija Miloš Gigović nije pokazao na bijelu tačku. Uslijedili su žestoki protesti iz bijeljinskog kluba.

Prvu veliku priliku Borac je imao u 36. minuti kada je Goran Zakarić sa velike distance silovitim udarcem pogodio prečku. Samo četiri minute kasnije, gosti su poveli.

Tom prilikom je Zakarić sjajno uposlio Almedina Ziljkića koji rutinski matira domaćeg golmana za 0:1. Tim rezultatom otišlo se na odmor.

Otvaranje nastavka donosi mnogo uzbuđenja. U 52. minuti nakon kornera domaći poravnavaju jer je usamljeni Saša Novaković pogodio glavom za 1:1.

Ipak, pet minuta kasnije penal za goste. Zakarić je pao preko Filipovića, a Gigović se nije libio pokazati na bijelu tačku. Sam Zakarić je uzeo loptu i pogodio mirno iza leđa Kozića.

Taj penal dodatno je uzburkao strasti, pa je tako nastala žestoka rasprava članova dva kluba na tribinama.

Radnik je mogao poravnati u 63. minuti, ali je Milenković izblokiran nakon povratne lopte na šest ili sedam metara udaljenosti od gola.

Domaćin je pokušao, imao inicijativu, ali ne i velike prilike koje bi dovele do eventualnog poravnanja. Pokušao je još Vušurović glavom, ali prilično traljavo, da bi kazna stigla četiri minute prije kraja.

Nakon slobodnog udarca Dejana Melega sa desne strane, lopta se odbila do Panagiotisa Moraitisa koji je neometan postigao prvijenac u dresu banjalučkog kluba. Završeno je rezultatom 1:3, tako da je Borac stigao do važnih bodova u borbi za Evropu.

Vrijedi dodati i za kraj da je sudija Gigović pokazao crveni karton u nadoknadi treneru domaćih, Darki Nestoroviću, zbog protesta, prenosi “SCsport“.

Radnik – Borac 1:3 (Novaković 52′ / Ziljkić 40′, Zakarić 58′ – pen., Moraitis 86′).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh