Vijesti

Helez: Dodikov korak ka otcjepljenju je objava rata, pozivam ga da se okani ćorava posla

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine, Zukan Helez poručio je predsjedniku Republike Srpske, Miloradu Dodiku da zaboravi otcjepljenje od BiH jer bi u tom slučaju došlo do rata.

Zukan Helez - vijesti.ba

“Nema većeg rata nego Dodikov korak ka otcjepljenju. To je objava rata. Pozivam Dodika da se okani ćorava posla, da zajedno radimo. Najviše će stradati narod iz RS-a. BiH je ozbiljna, priznata država. Svako ko ne želi da živi u BiH – ne mora. Poručujem i njemu i Nešiću da nema otcjepljenja niti će ga ikada biti. Stradat će svi. Ne mogu da vjerujem da smo zaboravili šta se sve dešavalo u BiH prije trideset godina,” ističe Zukan Helez u gostovanju na Face TV.

Dodikova izjava o tome da “muslimani ne putuju kroz Republiku Srpsku” Helez smatra “neozbiljnom i dječijom”.

“To su neozbiljne, dječije izjave. Ja ću sada proći kroz Republiku Srpsku, pa ću mu se javiti telefonski. Mediji o njemu dvadeset godina isto pričaju: “Otcijepiće se. Ko će priznati njegovo otcjepljenje? Nema valutu, nema ništa… kao djeca kad se igraju. To nije ozbiljna priča”, izjavio je Helez,piše N1

On se osvrnuo i na priču o ugroženosti povratnika i navodnom naoružavanju Srba, navodeći da nema zvaničnih podataka od policijskih agencija o bilo čijoj ugroženosti.

“Znam šta nam je raditi ukoliko dođe do problema. Ima da štitim granice BiH, što je i napisano u Zakonu o odbrani”, rekao je Helez.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh