Fudbal

Premiership / Tottenham ostao u borbi za Ligu prvaka

Tottenham je ostvario sigurnu pobjedu protiv Aston Ville na gostovanju u zaostaloj utakmici 18. kola engleske Premier lige (0:2).

Tottenham - Twitter

Spurse u prednost je doveo Carlos Vinicius u 29. minuti. Ovo je bio njegov deveti pogodak na isto toliko utakmica u kojima je startovao. Brazilac je tih devet golova postigao iz samo 12 šuteva na gol i pokazao koliko je ubitačan.

Nakon što je propustio šansu na početku drugog poluvremena, Harry Kane je postigao gol iz penala za 2:0 u 68. minuti. Do kraja je Villa imala neke šanse, no nije uspjela zatresti mrežu londonskog kluba.

Vrijedi istaći da je Kane involviran u 30 premijerligaških golova Tottenhama ove sezone (17 golova, 13 asistencija), a u tom segmentu bolji je samo Robert Lewandowski (41) kada se u obzir uzme pet najjačih evropskih liga, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh