Fudbal

Koeman pogodio s izmjenama: Messi pogodio nakon 136 sekundi, Trincao postigao golčinu

Barcelona je ostvarila pobjedu na gostovanju kod Betisa u 22. kolu La Lige, a na ovom meču od prve minute igrao je reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić.

Messi - SCsport.ba

U prvom poluvremenu Barcelona nije uputila nijedan udarac u okvir gola, niti je napravila prekršaj. To se nije desilo još od sezone 2003/04. Betis je bio nešto opasniji i u 38. minuti došao je do vodstva golom Borje Iglesiasa.

Ronald Koeman je odlučio u 57. minuti uvesti Lionela Messija i Trincaa, koji je zamijenio Miralema Pjanića. Nakon samo 136 sekundi, Messi je postigao pogodak za 1:1. To je bio njegov najbrži pogodak nakon ulaska sa klupe.

Poslije jedne šanse Ousmanea Dembelea u 66. minuti, Victor Ruiz je postigao nesretno autogol za vodstvo katalonskog kluba od 1:2. Ipak, andaluzijski klub se uspio vratiti. Sjajno je Nabil Fekir uposlio Ruiza u 75. minuti za 2:2.

Barcelona je uspjela doći do sva tri boda. U 87. minuti sa ruba šesnaesterca golčinu je postigao još jedan fudbaler koji je ušao s klupe – Trincao. Do kraja susreta tim sa Nou Campa uspio je sačuvati prednost, prenosi “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh