Fudbal

Levandovski: Nevjerovatno je osvojiti nagradu ispred Mesija i Ronalda

Poljski napadač Robert Levandovski (Lewandowski) proglašen je najboljim nogometašem svijeta za 2020. godinu u izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA).

– Nevjerovatno je osvojiti nagradu ispred Ronalda i Mesija – rekao je Levandovski.

– Ponosan sam i sretan. Ovo je sjajan dan za mene, a također i za moj klub i kolege – dodao je poljski napadač, prenosi Hina.

Glasali su selektori i kapiteni reprezentacija, novinari, te navijači, a Levandovski (32) je slavio ispred Kristijana Ronalda (Cristiano) i Lionela Mesija (Messi).

Premda su mu konkurenti bila dvojica najboljih igrača 21. stoljeća, poljski napadač je sasvim zasluženo slavio. Lewandowski je s Bavarcima osvojio praktički sve i bio najbolji strijelac Bundeslige i Lige prvaka.

U sezoni 2019/20 Levandovski je u dresu Bayerna odigrao 47 utakmica u kojima je postigao 55 pogodaka i upisao 10 asistencija te je bio ključni igrač Bavaraca u pohodu na osvajanje Bundeslige, Kupa Njemačke i Lige prvaka.

Za reprezentaciju Poljske je u 2019. i 2020. godini odigrao 14 utakmica u kojima je postigao osam pogodaka.

– Ovo je jedna od najboljih godina u mojoj karijeri. Nevjerojatno je šta smo ostvarili u 2020. Veoma smo sretni – naglasio je Levandoski.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh