Fudbal

FK Sarajevo ruši još jedan rekord

Fudbalski klub Sarajevo je večerašnjom pobjedom nad Slobodom definitivno okončao prvi dio prvenstva bez poraza, što dosad nije uspjelo niti jednoj ekipi.

FK Sarajevo - Sport1.oslobodjenje.ba

Osim tog rekorda, ekipa je godinu dana bez poraza u domaćem prvenstvu, što također nije uspjelo niti jednoj ekipi u zajedničkoj Premijer ligi BiH.

Bilo je jasno da će Sarajevo na zimsku pauzu otići kao lider na tabeli, a nakon večerašnje utakmice su izjednačili rekord Zrinjskog kada je u pitanju broj kola provedenih na prvom mjestu na tabeli. HŠK Zrinjski je dugo vremena bio lider sa 117 kola provedenih na prvom mjestu, a sada im se tu pridružio i FK Sarajevo.

Međutim, jasno je kako će Sarajevo, obzirom na bodovnu prednost, već nakon prvog kola proljetnog dijela ostati usamljeno na vrhu ove liste, te tako i definitivno srušiti još jedan rekord. Na trećem mjestu nalazi se ekipa Željezničara, koja je na vrhu tabele provela 93 kola, dok je četvrta ekipa Širokog Brijega, koja je na prvom mjestu bila 92 kola.

Kada je u pitanju ova sezona, Sarajevo je dosad na vrhu provelo 12 kola, Željezničar 4 a Borac 3 kola. U posljednje tri sezone Sarajevo je na vrhu provelo 47 kola, Željezničar 16, Tuzla City 4, Borac 3, Široki Brijeg 2, a Krupa i šesterostruki prvak BiH Zrinjski su jedno kolo bili na vrhu, prenosi “plbih.ba“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh