Fudbal

Jose Mourinho: “Kane je pravi lider koji redefiniše ulogu napadača u današnjem fudbalu”

Jose Mourinho bio je presretan nakon nove pobjede svog tima čime je Tottenham došao do prvog mjesta u Premier ligi.

Jose Mourinho i Harry Kane - SCsport.ba

U derbiju devetog kola Premier lige Tottenham je na svom terenu bio bolji od Manchester Citya 2:0 i izbio na prvo mjesto.

Osobno, više volim kada poslije utakmice govore igrači jer su oni ti koji su bili fantastični – dali su sve od sebe. Oni prate stragegiju nogometa i ponekad, više nego ikad, strategija igra važnu ulogu. Bili su sjajni“, izjavio je menadžer Totenhema Jose Mourinho i hvalio je najveću zvijezdu tima:

Harry Kane predstavlja duh svih ostalih momaka i način na koji on radi za klub inspirira ostale momke da čine isto. On je fantastičan igrač – zbog njega svi ostali redefiniraju što je to napadač. Tendencija je da vidimo koliko golova napadač postiže, ali on ima i asistencije“, govorio je Mourinho o Harryu Kaneu, prenosi “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh