Fudbal

Koronavirus ušao u reprezentaciju Danske, u karantinu osam igrača

Fudbalski savez Danske objavio je da je osam reprezentativaca i nekoliko članova osoblja moralo u karantin, nakon što su otkrivena dva pozitivna slučaja na COVID-19, prenosi Anadolu Agency (AA).

Fudbalska reprezentacija Danske - REUTERS/Nick Potts

Iz saveza ističu kako će ovi igrači propustiti prijateljsku utakmicu protiv Švedske u srijedu. Potom će ponovo biti testirani prije utakmica Lige nacija u kojoj će Danska ugostiti Island i gostovati Belgiji.

Robert Skov, fudbaler njemačkog Hoffenheima, jedan je od pozitivnih igrača, a smatra se da se nije zarazio dok je bio u kampu reprezentacije Danske. Među igračima koji su samoizolaciji su Martin Braithwaite, napadač Barcelone, i Yussuf Poulsen, ofanzivac Leipziga.

Danski selektor Kasper Hjulmand nije mogao pozvati nekoliko igrača iz klubova Premier lige zbog britanskih vladinih ograničenja za građane iz skandinavskih zemalja.

Te mjere, koje se odnose na one koji dolaze iz Danske, također bi mogle uticati na odigravanje utakmice Lige nacija između Engleske i Islanda. Naime, Islanđani će tri dana ranije igrati protiv Danaca u Kopenhagenu pa se mjera zabrane ulaska u Britaniju iz Danske odnosi i na njih. Stoga bi se susret, koji je zakazana za 18. novembar, mogao igrati na neutralnom terenu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh