Fudbal

Zlatan Ibrahimović pozitivan na COVID-19

Obavijestili smo nadležne zdravstvene organe i igrač je odmah smješten u kućni karantin, saopštili iz milanskog kluba

Zlatan Ibrahimović - Twitter

Fudbalski klub Milan je službeno objavio da je Zlatan Ibrahimović pozitivan na COVID-19, te su iz kluba dodali da je ostatak tima bio negativan na testiranju, prenosi Anadolu Agency (AA).

Italijanski mediji su otkrili da je Ibrahimović bio pozitivan na koronavirus u drugom krugu uzimanja briseva, a potom su informaciju potvrdili “rossoneri“.

Nakon potvrde pozitivnog testa Lea Duartea, igrači Milana bili su podvrgnuti još jednom krugu testiranja.

“AC Milan objavljuje da je Zlatan Ibrahimović pozitivan na testiranju izvršenom za današnju utakmicu Milan – Bodo Glimt. Obavijestili smo nadležne zdravstvene organe i igrač je odmah smješten u kućni karantin. Svi ostali brisevi koji su uzeti od članova tima bili su negativni“, saopštili su iz Milana.

Trener Stefano Pioli tako večeras u duelu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope neće moći računati na Ibrahimovića. Susret će se igrati na San Siru sa početkom u 20.30 sati.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh