Fudbal

Sarajevo sramno pokradeno u Brestu!

Nogometaši Dynama pobijedili su u Brestu u okviru 2. pretkola Lige prvaka ekipu Sarajeva rezultatom 2:1 te se plasirali u narednu fazu elitnog evropskog takmičenja.

Bordo tim će svoj put nastaviti u 3. pretkolu Evropske lige. Domaći su u vodstvo došli već u trećoj minuti. Gordejchuk je pogodio nakon centaršuta s desne strane i uz puno sreće budući da je lopta pogodila jednog igrača Bordo tima, prevarila Kovačevića i završila u mreži.

Sarajevo je potom preuzelo kontrolu igre, a dobru šansu za izjednačenje imao je Ahmetović u 19. minuti. Potom se u šansi našao i Miličević, ali je odbrana Dynama dobro reagovala.

Ipak, spasa nije bilo u 34. minuti. Đokanović je pogodio za 1:1 i donio Bordo timu zasluženo poravnanje.  Samo što se krenulo s centra u nastavku meča Dynamo je ponovo poveo. Strijelac je bio Diallo koji je zabio gol nakon centaršuta s lijeve strane. Do kraja je Sarajevo imalo više od igre, ali nije uspjelo izjednačiti. Tome su kumovale i katastrofalne sudije koje nisu dosudile čist penal, te su ponišitili regularan pogodak Ahmetovića.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh