Fudbal

Amar Osim: “Na Jovanovića više nećemo moći računati, to što imamo danas je igralo”

Iako je njegov tim ostvario sigurnu pobjedu u generalnoj probi protiv Tuzla Cityja (3:1), strateg Željezničara Amar Osim nije bio sasvim zadovoljan izvedbom njegovog tima.

Amar Osim - SCsport.ba

Poslije meča na Grbavici je kazao:

Nešto manje od 70 minuta djelovali smo ozbiljno, nakon toga smo se previše opustili. U napadu nismo imali ambicija, vratili smo ih u igru. Kada smo napravili izmjene bili smo inferiorni, tri ili četiri igrača bila su umorna, sve je rezultiralo promjenom sistema i pozicija, oni su dominirali. Možda je 2:1 bio realniji rezultat, bilo je finih stvari, ali i stvari koje se moraju ispraviti“, istakao je Osim, prenosi “SCsport“.

Potvrdio je da Željezničar više neće moći računati na usluge defanzivca Aleksandra Jovanovića, čiji klub u Australiji, Macarthur, nije pristao na opciju da ga Plavi zadrže još neko vrijeme

Nažalost, na njega nećemo moći računati, mislim da ne postoji nikakva šansa da ga registrujemo i da neće imati pravo nastupa za naš klub“, istakao je Osim te nastavio govoriti o igračkom kadru:

To što je danas igralo to je to. Nemamo 150 igrača. Bojo se povrijedio, Jovanovića ne možemo registrovati, Štilić nije tu, Alispahić ima kartone. To je to što imamo i pokušat ćemo izvući najbolje što imamo i pokušati biti pravi“.

O povrijeđenom Štiliću je kazao:

On pet-šest dana ne trenira nikako, ne trenira u kopačkama. Nadam se da će u ovih dan – dva moći da obuje kopačke. To bi bio dobar znak za dalje“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh