Fudbal

Mehmed Baždarević otkrio zanimljiv detalj: “Maske pravim od dijelova jednog Željinog dresa”

Prije nekoliko dana smo pisali kako je Mehmed Baždarević počeo da pravi zaštitne maske za stariju populaciju u Grenoblu, u kojem se on nalazi tokom pandemije korona virusa.

Mehmed Baždarević - Screenshot

Maske pravi u plavoj boji zbog svog Željezničara, a njegov gest je oduševio Francuze i brzo je privukao njihovu pažnju.

Ovdje gdje živim ima usamljenih ljudi koji imaju problem da nađu maske. Jedna gospođa mi je rekla da ne smije da izađe napolje, jer nema masku. Rekao sam joj da ću se pobrinuti za to. I onda smo moja supruga Marina i ja odlučili da pomognemo. Ne možemo mnogo da ih napravimo, ali za sada smo ih podijelili desetak“, rekao je Baždarević.

Otkrio je da maske pravi od dijelova dresa Željezničara.

Maske pravimo od dijelova jednog od dresova Željezničara. Obloženi su medicinskom zaštitnom gazom i dodao sam broj 10, srca i druge sitnice da ih personalizujem. Htio sam da napravim jednu od dresa Sochauxa da bude žuto-plava, ali sam shvatio da imam samo jedan Sochaoov dres” prenio je francuski “Est Républicain”.

Podsjećanja radi, Baždarević koji je ponikao u Željezničaru, kasnije je kao igrač i kao trener veliki deo karijere gradio u Francuskoj, a najdublji trag ostavio je u Sochauxu, gdje je igrao od 1987. do 1996. godine, prenosi “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh