Fudbal

Bjelorusi kontriraju cijelom svijetu: Fudbalska liga počela, navijači pozvani na stadione

Fudbalski savez Bjelorusije pozvao je sve navijače da prisustvuju utakmicama Prve lige ove zemlje koja je počela tokom ove sedmice.

Igrači BATE Borisova - SCsport.ba

Dok su se sve ostale lige prekinule u Evropi, Bjelorusi su odigrali 1. kolo i ne namjeravaju stati. Da bude još interesantnije, iz Fudbalskog saveza Bjelorusije pozvali su sve navijače da prisustvuju utakmicama.

“Uprkos okolnostima i nervozi uoči početka nove sezone, prva liga je počela svoje putovanje od 30 kola. Izuzetno smo sretni zbog toga i pozivamo navijače da dođu na stadion”, navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Belorusije, piše “SCsport“.

Predsjednik Aleksandar Lukašenko smatra da je virus manji problem od same panike.

“Apsolutno sam uvjeren da bismo mogli više da patimo od panike nego od samog virusa”, rekao je Lukašenko.

Dodajmo i to da je Sport Klub otkupio TV prava za prenose bjeloruskog fudbala, pa će u ovim teško pogođenim danima korona virusom ipak biti nešto fudbalskih prenosa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh