Fudbal

Lionel Messi najplaćeniji fudbaler na svijetu

Argentinski napadač Lionel Messi najbolje je plaćeni fudbaler na svijetu, ispred portugalskog golgetera Cristiana Ronalda, pokazuje lista desetorice najplaćenijih igrača koju su u petak objavile francuske novine “L’Equipe”.

Lionel Messi - Scsport.ba

Barcelonin kapiten Messi svaki mjesec primi 8,3 miliona eura bruto, dok Juventusova zvijezda Ronaldo zarađuje 4,5 miliona eura bruto.

Obojica se nalaze iznad brazilskog napadača Neymara, koji je s nešto više od 3 miliona eura u PSG-u najbolje plaćeni fudbaler u Francuskoj. Njegov klupski kolega i francuski reprezentativac Kylian Mbappé ne dostiže dva miliona eura.

Ispred njega se nalaze dvojica napadača Barcelone, Antoine Griezmann i Luis Suárez. Obojica zarađuju oko tri miliona eura bruto mjesečno.

Dvojica ofenzivnih igrača Real Madrida, Gareth Bale i Eden Hazard, primaju 2,5 miliona eura mjesečno. Slijedi ofenzivni Philippe Coutinho, kojeg je Barcelona posudila Bayernu, s primanjem od 2,3 miliona bruto, prenosi “Hina”.

Među desetoricom najplaćenijih nalazi se i Aléxis Sánchez iz Manchester Uniteda s bruto mjesečnom plaćom od oko 2,3 miliona eura.

10 najplaćenijih fudbalera svijeta:

  1. Lionel Messi – Barcelona/LaLiga – 8,3 miliona eura bruto mjesečno
  2. Cristiano Ronaldo – Juventus/SerieA – 4,5
  3. Neymar Jr. – PSG/Ligue1 – 3,06
  4. Antoine Griezmann – Atlético de Madrid/LaLiga – 3
  5. Luis Suárez – Barcelona/LaLiga – 3
  6. Gareth Bale – Real Madrid/LaLiga – 2,5
  7. Eden Hazard – Real Madrid/LaLiga – 2,5
  8. Philippe Coutinho – Barcelona/LaLiga – 2,3
  9. Aléxis Sánchez – Manchester United/Premier – 2,28
  10. Kylian Mbappé – PSG/Ligue1 – 1,73

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh