Fudbal

Remi Crystal Palacea i Arsenala, Kolašinac odigrao cijeli meč

Aubemejang dao gol pa dobio crveni karton

Nogometaši Kristal palasa i Arsenala odigrali su 1:1 u utakmici 22. kola engleskog Premijeršipa.

Arsenal je bio bolja ekipa na otvaranju susreta, a “Topnici” su do vodstva došli u 12. minuti. Aleksandr Lakazet (Alexandre Lacazette) bio je nesebičan i dodao je loptu do Pjer-Emerika Aubemejanga (Pierre-Emerick Aubameyang), koji je preciznim udarcem u donji desni ugao svladao golmana domaćih za vodstvo Arsenala,piše Avaz.

I u nastavku meča nogometaši Arsenala imali su više loptu u posjedu, ali do kraja prvog poluvremena promjene rezultata nije bilo.

Kristal palas došao je do izjednačenja u 54. minuti, kada je Džordan Ajev (Jordan Ayew) primio loptu u šesnaestercu i pucao po golu. Lopta je pogodila nekoga od igrača i promijenila smjer tako da Bernd Leno to nije mogao odbraniti.

Arsenal je u 68. minuti ostao s igračem manje nakon što je Aubemejang zbog žestokog starta zaradio direktan crveni karton. Sead Kolašinac odigrao je cijeli meč za Arsenal.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh