Fudbal

Miralem Pjanić: “Dolazim iz BiH, gdje se mnogo propatilo, bole me neke scene”

Bosanskohercegovački reprezentativac i član Juventusa, Miralem Pjanić, održao je snažan govor u Dubaiju, a glavna riječ bila je vezana za rasizam.

Miralem Pjanić - Vijesti.ba

U Dubaiju se održava ‘Globe Soccer Awards’ svečanost na kojoj je poseban gost bio Miralem Pjanić. Bh. fudbaler je govorio o problemima sa rasizmom.

Boli me kada vidim neke scene i ja sam iskren. Ukoliko se takvo nešto desi mom kolegi na terenu, uvjeren sam da bismo svi trebali napustiti teren“, istakao je bh. reprezentativac.

Pjanić je naglasio i kroz šta su prošli njegovi sugrađani u prošlosti.

Dolazim iz Bosne i Hercegovine, zemlje koja je mnogo propatila u prošlosti. Moja porodica je izbjegla u Luksemburg i nikada im nećemo biti dovoljno zahvalni što su nam pružili utočište“, rekao je Pjanić i dodao:

Mi moramo biti uzori, tako da trebamo paziti šta objavljujemo na društvenim mrežama“, dodao je bh. reprezentativac, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh