Fudbal

Ibrahimović je konačno odlučio, vraća se da pomogne posrnulom divu

Ugledni talijanski novinar Gianluca di Marzio objavio je informaciju kako je završena saga o nastavku karijere Zlatana Ibrahimovića, a Šveđanin bi karijeru trebao nastaviti u redovima Milana.

No image - Haber.ba

Ibrahimović bi s Milanom trebao potpisati ugovor do juna 2020. godine s opcijom produženja saradnje na još jednu godinu. Klauzula će se aktivirati u zavisnosti od nastupa Ibrahimovića u narednih pola godine, prenosi “Klix“.

Ibrahimović nije želio prihvatiti prvu ponudu kojom bi se dodatna godina dana ugovora aktivirala u zavisnosti od toga da li će Milan izboriti Evropu ili ne, a onda su uvjeti promijenjeni i aktivacija druge godine ovisi isključivo o učinku Ibrahimovića u dresu Milaneza.

Očekuje se zvanična potvrda koja bi trebala uslijediti večeras, ili sutra, navodi Di Marzio.

Milan je trenutno 11. na tabeli talijanske Serije A. Osvojio je 21 bod u 17 kola, a u posljednjem kolu doživio je pravu katastrofu na gostovanju kod Atalante (0:5).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh