Fudbal

Edin Džeko pogotkom obilježio jubilej u dresu Rome

U sklopu 13. kola Serije A, Roma je danas pobijedila Bresciju 3:0 uz gol Edina Džeke.

Kapiten reprezentacije BiH je odigrao 150. meč za Romu u italijanskom prvenstvu i prekinuo golgeterski post koji je trajao čitav mjesec.

Džeko je dao treći gol za rimski sastav, koji je tek u drugom poluvremenu osigurao trijumf. Nakon 0:0 poslije 45 minuta, Smalling je već u četvrtom minutu nastavka uz mnogo sreće postigao pogodak za 1:0. U 57. minutu Mancini je duplirao prednost, da bi već u 66. Džeko poentirao, nakon što se odlično snašao ispred gola gostiju. Pogodak pogledajte OVDJE.

Roma je stigla do četvrtog mjesta sa 25 bodova, dva više ima Lazio koji je kao gost danas savladao Sassuolo 1:2.

Nebesko-plavi su u prvom minutu sudijske nadoknade stigli do tri boda. Caicedo je dao gol za pobjedu. Rimljani su prethodno poveli preko Immobilea u 34. minutu, a poravnao je Caputo. Senad Lulić je odigrao 50 minuta i dobio žuti karton. Rezultati (nepotpunog) 13. kola: Roma – Brescia 3:0, Sassuolo – Lazio 1:2, Verona – Fiorentina 1:0, Bologna – parma 2:2, Atalanta – Juvntus 1:3, Milan – Mapoli 1:1, Torino – Inter 0:3.”>scsport.

Rimljani su prethodno poveli preko Immobilea u 34. minutu, a poravnao je Caputo.

Senad Lulić je odigrao 50 minuta i dobio žuti karton.

Rezultati (nepotpunog) 13. kola: Roma – Brescia 3:0, Sassuolo – Lazio 1:2, Verona – Fiorentina 1:0, Bologna – parma 2:2, Atalanta – Juvntus 1:3, Milan – Mapoli 1:1, Torino – Inter 0:3.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh