Fudbal

Na sutrašnjoj sjednici se očekuje odluka o broju bodova koji će biti oduzeti Čeliku

Konačna odluka o disciplinskoj mjeri protiv Fudbalskog kluba Čelik, koji zbog neizmirenih obaveza nije odigrao meč protiv Željezničara na Grbavici u 15. kolu Premijer lige BiH, bit će donijeta sutra.

Čelik - Zenica - SCsport.ba

Podsjećamo, susret je otkazan zbog dugova zeničkog kluba, a naknadno je na sjednici Takmičarske komisije Nogometnog saveza BiH utakmica registrovana službenim rezultatom od 3:0 u korist domaće ekipe.

Čeliku sada slijede nove sankcije, prema aktuelnim propisima NSBiH.

Klub, čiji tim neopravdano ne nastupi na prvenstvenoj utakmici, bit će kažnjen oduzimanjem od 3 do 12 bodova, odnosno od 3 do 12 negativnih bodova“, navodi se u Disciplinskom pravilniku, tačnije članu 63.

Odluka o broju bodova koji će biti oduzet Zeničanima bit će donesena na sjednici Disciplinske komisije, zakazanoj za sutra (14 sati), potvrđeno je za “SCsport” iz Nogometnog saveza BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh