Fudbal

Trener dobio otkaz zbog pobjede od 27:0

Neobična vijest stiže iz Italije.

Lopta - Nezavisne.com

Trener je dobio otkaz, jer su njegovi momci pobjedili sa 27:0. Mladi tim ekipe Inviktazuro savladao je Marinu kalčo sa nevjerovatnim rezultatom, a to se nije svidjelo Upravi kluba, piše “Srbija Danas“.

Bili smo zapanjeni i veoma tužni kada smo čuli da je naš juniorski tim pobjedio Marinu kalčo 27:0. Vrijednosti omladinskog fudbala su u suprotnosti tome. Protivnika uvijek morate da poštujete, a to se nije dogodilo – naveo je predsjednik kluba Inviktazuro, Paolo Brogeli, a prenijeli su italijanski mediji.

On se izvinio protivničkoj ekipi zbog ubjedljivog poraza.

Kao predsjednik, iskreno se izvinjavam Marina klubu. Naša uprava je donijela jednoglasnu odluku da otpustimo trenera Rićinija. Naši treneri imaju dužnost da treniraju mlade igrače, ali prije svega da ih edukuju. To se u ovom slučaju nije dogodilo – dodao je Brogeli.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh