Fudbal

Katarska kraljevska porodica želi kupiti Napoli, De Laurentiis odredio cijenu

Predsjednik italijanskog fudbalskog velikana Napolija Aurelio de Laurentiis spreman je prodati klub za 900 miliona eura, prenose italijanski mediji.

Aurelio De Laurentiis - Daniele Buffa/Image Sport

De Laurentiis je nakon nedavne svađe s igračima i trenerom Carlom Ancelottijem poručio kako bi najradije prodao cijelu momčad, a sada je otišao korak dalje. Razmišlja o prodaji kluba, piše “Hina”.

Istaknuti filmski producent posljednjih je dana odradio nekoliko rundi pregovora s katarskom kraljevskom porodicom Al Thani koja preko Oryx Qatar Sports Investmentsa vodi Paris Saint-Germain.

Prema pisanju italijanskih medija, Katarci su spremni ponuditi 560 miliona eura, međutim De Laurentiis traži skoro dvostruko više.

“Osjećaj je da je Aurelio izgubio želju za ulaganjem u Napoli”, kazao je za Daily Mail Angelo Pisani, bivši advokat Diega Maradone.

De Laurentiis u svojim rukama drži i trećeligaša Bari pa se nagađa kako će se u potpunosti posvetiti klubu sa stadiona San Nicola. Italijanski mediji navode kako je u Napoliju i dalje napeto. Do sukoba između predsjednika s jedne te igrača i trenera s druge strane došlo je nakon utakmice Lige prvaka protiv RB Salzburga koja je završila 1:1. Predsjednik je zatražio od igrača da nakon utakmice odu u karantenu kako bi se u miru pripremili za utakmicu protiv Genoe, no igrači su otišli svojim kućama, a Ancelotti im je pružio podršku.

De Laurentiis je kupio Napoli 2004. godine kao trećeligaša i spasio ga od stečaja. Klub je ubrzo iz Serie C stigao do vrha Serie A, a pod njegovim vodstvom osvojio je dva italijanska kupa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh