Fudbal

Hirurg koji je operisao Džeku: “Karbonska maska možda neće biti dovoljna da zaštiti povredu”

Hirurg Bruno Pesucci za “Corriere dello Sport” govorio je o povredi Edina Džeke na utakmici protiv Cagliarija, kada je bosanskohercegovački napadač zadobio prelom jagodične kosti.

Edin Džeko - SCsport.ba

Džeko je odmah podvrgnut operaciji, koju je izveo profesor Pesucci.

Bio je to loš prelom. Gori nego što se na početku mislilo. Prvo smo mislili da je pukla samo jagodična kost, ali tada smo pronašli još jedan prelom prema donjem dijelu orbitalne kosti oko desnog oka“, rekao je Pesucci, dodavši:

Bilo je potrebno izvesti postupak osteosinteze. Edinova povreda je bila komplikovanija, jer je u pitanju dvostruki prelom i trebat će više vremena da se oporavi“.

Profesor Pesucci kaže kako možda maska neće biti dovoljna kako bi se povreda zaštitila.

Karbonska maska možda neće biti dovoljna da se zaštiti ova povreda. Da bi se učvrstile kosti, potrebne su tri ili četiri sedmice. Najbolje je biti oprezan u tim situacijama. Žurba bi mogla biti štetna“, dodao je ovaj hirurg, prenosi “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh